Reanimatiecursus gaat van start

Geschreven: maandag 09 oktober 2017 Geschreven door Anja Gijsbertsen

Zowel de dames van de Vraagbaak als het bestuur vinden het erg belangrijk dat er een AEDapparaat komt te hangen bij BiSarT. Een belangrijk onderdeel daarbij is dat er ook leden zijn die het AED-apparaat in noodgevallen kunnen bedienen. Daarom eerst een reanimatiecursus waar dit kan
worden geleerd.

Na de oproep in de Nieuwsbrief van april 2017 hebben zich toen ruim 25 personen aangemeld. Dit was boven alle verwachtingen. Het bestuur heeft daarom voor dit jaar samen met het Franse Rode Kruis een cursus reanimatie georganiseerd.

 

Aangezien er maximaal 10 personen kunnen deelnemen aan deze cursus hebben we in verband met de kosten een keuze moeten maken welke 10 leden als eerste kunnen deelnemen. De prioriteit hierbij was dat de leden die het meest actief zijn bij activiteiten van La Tulipe voorrang kregen en
natuurlijk hebben we JB en Nicolet ook gevraagd deze cursus te volgen. Alle leden die zich hebben aangemeld zijn inmiddels benaderd. 

Wij zijn ook zeer verheugd dat wij voor deze cursus een bijdrage in de kosten hebben mogen ontvangen van de CMUnf. Door de bijdrage van de CMUnf en de bijdrage van La Tulipe hebben we de kosten van deelname voor de leden zo laag mogelijk kunnen houden. Na de cursus zal er zo spoedig mogelijk worden overgegaan tot het aanschaffen van een AED-apparaat welke op een duidelijk zichtbare plaats bij BiSarT komt te hangen.

Partners & Sponsoren

studiolabramelolivariefanfstudiolabrame

 

Ook sponsor worden? Neem contact op via secretarislatulipe@gmail.com

Lid worden van la Tulipe

lidwordenAls u overweegt lid te worden van onze vereniging dan kunt u ter kennismaking onze sociëteitsbijeenkomsten bezoeken op de tweede en vierde donderdag van de maand in BiSarT in Le Coux-et-Bigaroque (La Faval), net over de brug bij Siorac-en-Périgord.

Het lidmaatschap van La Tulipe bedraagt jaarlijks 30 € per persoon, dus 60 € voor een echtpaar/stel.

Het lidmaatschap is op persoonlijke titel en kan niet op een bedrijf worden gezet. 

Meer informatie via secretarislatulipe@gmail.com of klik hier.